• Tummers Groep nieuwe hoofdsponsor DOSKO

  25 okt 2019
 • Jarenlang heeft Dosko de luxe gekend van twee Hoofdsponsors, naast ruim honderd andere sponsoren variërend van reclamebord sponsors tot materiaal sponsors en alles wat daar tussen zit.

  Behalve de naam van Grieks Restaurant Delphi (jarenlang trouw Hoofdsponsor) sierde de shirts van Dosko 1 een aantal jaren de naam van Heftruck-opleiding Ooms. Echter, na de contract-beëindiging  van laatstgenoemd bedrijf medio 2018 ontbeerde de vereniging een tweede Hoofdsponsor,  waarmee een eind kwam aan een jarenlange min of meer luxe positie van twee Hoofdsponsoren.Althans zo heeft het Bestuur en de Marketingcommissie deze situatie altijd ervaren want kijk eens om je heen en probeer een vereniging te ontdekken die deze luxe ook kent.

  Sterker nog, de supporters die bij de laatste thuiswedstrijd tegen DHC aanwezig waren, hebben op de shirts van de Dosko spelers een drietal namen kunnen waarnemen, want behalve de namen van de twee Hoofdsponsoren prijkt ook de naam van sub Hoofdsponsor Rob Mion Vastgoed op de achterzijde van het shirt. Voeg daarbij de naam van de Led specialist op het shirt van de tweede selectie en het zal duidelijk zijn dat de Marketingcommissie tevreden terugkijkt op hun zoektocht in het afgelopen jaar naar nieuwe (sub) Hoofdsponsors.

  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het zeker geen nadeel was dat Fons Tummers sedert enkele jaren deel uitmaakt van de Marketingcommissie. Beter gezegd, “dat hij die commissie aanstuurt in de rol van voorzitter”. Geheel onverwacht nam hij tijdens een vergadering na afloop van vorig seizoen het besluit er zelf met zijn bedrijf in te willen stappen. Niet voor de eerste keer overigens want al eerder was Machinefabriek Tummers enige jaren de (enige) Hoofdsponsor van Dosko. En om het verhaal helemaal compleet te maken zij vermeld dat Fons in de jaren negentig van de vorige eeuw een aantal jaren de voorzittershamer van de vereniging heeft gehanteerd!

  Google op internet naar Tummers Hoogerheide en al snel duiken de namen van de volgende bedrijven op: Tummers Machinebouw, Tummers Plaatbewerking, Tummers Food Processing Solutions en dat alles aangestuurd onder de naam Tummers Groep. Lees verder door op de sites van een van de bedrijven en al snel zal duidelijk worden dat niet Fons Tummers de directeur/eigenaar van de bedrijven is maar zijn zoon Erwin die sinds  2016  de scepter zwaait in Hoogerheide. Ongetwijfeld zal er goed vooroverleg tussen vader en zoon Tummers zijn geweest voordat Fons in eerdergenoemde vergadering zijn (lees:hun) besluit mededeelde.

  Op dat moment wisten de overige leden van de Marketingcommissie dan ook niet of zij Fons of Erwin moesten bedanken voor het a.s. hoofdsponsorschap. Het moet gezegd dat Fons het de anderen in de commissie in die zin ook niet altijd even gemakkelijk maakt want er passeert geen vergadering of hij verwijst bij een discussie of dilemma naar een situatie die zich bij “Tummers” heeft voorgedaan. Daarbij spreekt hij altijd in de “wij” en “ons” vorm. “Ik” komt in zijn woordenboek niet voor en dat siert hem. Fons eet en drinkt “Tummers” maar hij eet en drinkt ook “Dosko”. Een voorrecht om een dergelijk iemand in de gelederen te hebben en zeker op een positie  waar belangrijke beslissingen worden genomen.

  Voorzitter Gaby Niemantsverdriet had zijn huiswerk goed gedaan, zo bleek uit zijn speech die hij hield voorafgaand aan de wedstrijd tegen DHC toen hij Fons Tummers ( en later Rob Mion) uitvoerig bedankte voor zijn sponsoring. Hij memoreerde niet alleen de staat van dienst van Fons Tummers in de Dosko geschiedenis maar roemde ook de Tummers Groep die zich behalve als uitstekende organisatie (ontving in 2018 de Promotieprijs van de gemeente Woensdrecht) ook enige faam verwerft als organisatie die oog heeft voor het sociale leven in de regio. In dat verband merkte de voorzitter op dat vele verenigingen en organisaties in de gemeente Woensdrecht kunnen rekenen op financiële support bij de organisatie van evenementen e.d. Maar, alleen Dosko mag zich profileren met een Hoofdsponsorschap, zo beëindigde hij niet zonder trots zijn betoog.

  Tummers Groep nieuwe hoofdsponsor DOSKO

  Vervolgens ging de Voorzitter over tot het bedanken van Rob Mion die met zijn bedrijf Rob Mion Vastgoed als sub Hoofdsponsor de achterzijde van het Dosko-shirt siert. Reeds meer dan 26 jaar is Rob als makelaar in Bergen op Zoom en de verre regio actief. Behalve kopen en verkopen van woningen en bedrijfspanden is het huren en verhuren maar ook beheren hiervan, een andere specialiteit. (zie de site https://www.ikwilmijnhuisdirectverkopen.nl/). Daarnaast kloppen ook beleggers regelmatig voor een advies bij hem aan met als doel om rendement te maken met Vastgoed.

  Rob is een Dosko-aan pur sang en al ruim 40 jaar aan de vereniging verbonden. Vanaf zijn jeugdjaren, voetballend voor de jongste Dosko-jeugd, tot op de dag van vandaag in de rol van Bestuurslid van de Marketingcommissie en met ingang van dit seizoen voor een periode van drie jaar als sub Hoofdsponsor. In zijn speech memoreerde de Voorzitter een eerdere drie jaarsperiode waarin Rob Mion Vastgoed als Hoofdsponsor aan de vereniging was verbonden.

  Na zowel het thuis- als het uitshirt aan Fons en Rob te hebben overhandigd bedankte de voorzitter beide heren uitvoerig en vroeg Fons zijn dank over te brengen aan zoon Erwin. Hiermee weet Dosko zich voor de komende drie jaar opnieuw verzekerd van twee Hoofdsponsors!!

  Fons Vleghels
  Marketingcommissie