• SV DOSKO wil een veilige voetbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier voetbalt en zich thuis voelt binnen de vereniging. Iedereen moet immers kunnen voetballen in een veilige omgeving. Wanneer jij bij sv DOSKO gevoelens van onveiligheid ervaart, bijvoorbeeld door ongewenste aanrakingen of opmerkingen, heb jij altijd het recht om ‘nee’ te zeggen. Dat kán een moeilijke stap zijn. Weet daarom dat je voor hulp altijd terecht kan bij onze vertrouwenscontactpersoon.

  Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?
  Een vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt bij situaties van (seksuele) intimidatie binnen een vereniging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Voortdurende opmerkingen met een seksueel karakter;
  • Ongewenste aanrakingen;
  • Aanranding;
  • Verkrachting;
  • Seksueel misbruik.

  Ook discriminatie, pesten, verbale intimidatie en machtsmisbruik kunnen voorkomen en een grote impact hebben op personen en verenigingen. Daarnaast gaan mensen die zich schuldig maken aan discriminatie ook een duidelijke grens over. Ook voor deze vormen van gedrag is geen plek op de voetbalvelden.

  Wanneer iemand dit overkomt, blijft diegene vaak achter met veel vragen en emoties. Een vertrouwenscontactpersoon kan dan helpen door te luisteren. Contact opnemen kan anoniem en informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld.

  Wie is de vertrouwenscontactpersoon van sv DOSKO?
  Angelique Snel is de vertrouwenscontactpersoon bij sv DOSKO. Ze stelt zich hieronder kort voor:

  Beste club genoten,

  De afgelopen jaren zijn wij allemaal getuigen geweest van bekende/onbekende zangers, acteurs, politici, sporters, scholieren, enz enz die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. Mensen die naar voren durfden te stappen en hebben aangedurfd te gaan praten! Want wanneer je je geïntimideerd voelt, bent aangerand of te maken hebt of hebt gehad met seksueel misbruik, MOET je praten! DOSKO wil een club zijn waar een ieder zich veilig voelt. Als verzorgster van ons eerste elftal zal ik tevens vertrouwenscontactpersoon zijn voor clubleden die om welke reden te maken hebben/hebben gehad met een onveilige situatie.

  Mocht je behoefte hebben aan een gesprek kun je ten alle tijden mailen, appen, bellen of langskomen.

  Sportieve groet,

  Angelique Snel
  Tel: 0634026034
  Email: kazN1980@hotmail.nl

  Vertrouwenscontactpersoon bij SV DOSKO