• Onherkenbaar Dosko binnen een half uur op kansloze achterstand door:Fons Vleghels

  10 nov 2019
 • Trainer Mart van Bree was vanmiddag genoodzaakt zijn succes-formatie van de afgelopen weken op en tweetal posities aan te passen.  Waarschijnlijk had hij dat liever niet gedaan maar door de blessures van  Brian van den Elzen en keeper William Koelewijn (opgelopen in de wedstrijd vorige week tegen TAC ‘90) restte hem weinig anders. 

  Pech uiteraard ook voor Brian en William zelf want allebei waren ze bezig aan een sterke periode. De plaats van Brian op de rechtsback positie werd ingenomen door Guido de Kleer en door de blessure van William kon Dennis Uijl vanmiddag tijdens een competitie-wedstrijd zijn debuut maken in de basis van Dosko 1.

  De resultaten van de laatste weken hadden kennelijk de Bergse voetballiefhebbers nieuwsgierig gemaakt want er waren vanmiddag opvallend meer toeschouwers langs het veld dan in voorgaande wedstrijden.

  Velen zullen binnen en half uur al spijt hebben gehad de gang naar Meilus te hebben gemaakt , want Dosko bakte er vanmiddag collectief weinig van.  De onzekerheid in de achterhoede en de vele foute passes op het middenveld kostte de ploeg binnen het half uur de kop want toen had TOGB al tot 3x toe slecht en onzeker  ingrijpen van de Dosko verdedigers afgestraft en daarmee de 0-3 op het scorebord gebracht. .

  Door het eigen povere spel en enkele scheidsrechterlijke beslissingen die in Dosko nadeel uitvielen,  sloop er ongemerkt irritatie binnen de ploeg en het is een voetbal-wet dat daar het spel niet beter wordt.

  Trainer van Bree liet Brian Kruf al snel warm lopen want het was wachten op grotere problemen met een geïrriteerde Lofti Salhi die inmiddels tegen een onnodige gele kaart was aangelopen.  Jammer dat hij zijn ploeg in de steek liet door niet lang daarna tegen een onnodige tweede gele kaart aan te lopen waarmee hij ook zijn trainer in grote verlegenheid bracht met het eventueel inbrengen van Brian Kruf.

  Een andere voetbalwet is  dat een ploeg die niet in de juiste vorm steekt, vervolgens alle denkbare pech over zich afroept. Met zijn inzet tegen de paal in de 42e minuut had Souffiane el Ouazzani nog voor een sprankje hoop kunnen zorgen. In plaats daarvan scoorde TOGB twee minuten later de 0-4 na opnieuw onzeker uitverdedigen en dat was niet de eerste keer vanmiddag.

  De tweede helft werd een lange zit voor de talrijk opgekomen toeschouwers en had in feite ook beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Mede omdat TOGB een tandje terug schakelde werd er niet meer gescoord en bleef Dosko een grotere blamage bespaard.

  Volgend weekend is er voor Dosko geen wedstrijdprogramma en dat komt de ploeg alleen maar goed uit. Praatsessies kunnen duidelijk maken hoe dat het vanmiddag allemaal zo mis kon lopen en blessures krijgen langer de tijd om te genezen.

  Was er dan niets positiefs te melden? Jawel, Alper Ozturk werd met zijn positieve spel en instelling zeer terecht “man of the match”.

  Dank gaat uit naar de balsponsoren Fakops (van Aldegondebaan 7 in Bergen op Zoom) en BFS Food Factory & Events (Rechtzaad 15 in Roosendaal) en de drie hoofdsponsoren Grieks Restaurant Delphi, Tummers Food Processing Solutions en Rob Mion Vastgoed.