• Jaarverslag secretaris sv DOSKO seizoen 2018 - 2019

  4 nov 2019
 • Ook het afgelopen jaar is er binnen DOSKO weer veel gebeurd. Met dit jaarverslag van de secretaris wordt een beknopt overzicht gegeven van hetgeen zich binnen onze vereniging zoal heeft voorgedaan.

  Allereerst is het op zijn plaats dat stil wordt gestaan bij het overlijden van Toine van Isselt. Wij herdenken hem als een echte Doskoaan. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

  Het seizoen 2018 – 2019 start met 458 leden, 12 leden meer dan bij aanvang van het seizoen 2017 – 2018.

  Het Grieks Restaurant Delphi en Ooms Heftruck Opleidingen zijn ook nu de hoofdsponsors.

  We starten het seizoen met een nieuw DOSKO 2 zondag, dat veelal uit oud eerste elftalspelers bestaat. Het tweede wordt ingedeeld in de reserve derde klasse en Ronald Adams wordt aangesteld als trainer. Hij heeft maar één taak, kampioen worden.

  Het contract met Mart van Bree is verlengd en Mart gaat aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer aan de slag.
  Ten opzichte van het vorig seizoen zijn er 11 spelers vertrokken en 9 spelers gebleven (Joshua Becht, Marvin Bedaf, Bart en Rob Dietvorst, Paolo Fortunati, Max Geers, Jorn Hopmans, Brian Kruf en Nicky Nuytemans). Het team is versterkt met 10 nieuwe Doskoanen, te weten: Jordy Dam (Steenbergen), Guido de Kleer (RKAVV), Wassim El Mourabit (laatste jaar niet gespeeld, daarvoor bij Malaga), Souffiana el Ouazzani (MOC’17), Jeffrey Franken (FC Bergen) Max Heijnen (MOC’17), Dylan Jansen (MOC’17), William Koelewijn (Dosko zat), Daan Mennes (MOC’17) en Thoma Sivananthan (Dongen).

  Van 11 t/m 18 augustus wordt de jaarlijks terugkerende Markiezencup gespeeld bij FC Bergen. DOSKO 1 (zon) is ingedeeld bij VVC’68 en MOC’17 (zon). DOSKO 1 (zat) is ingedeeld bij Halsteren (zat en zon) en DOSKO 2 bij Nieuw Borgvliet en Lepelstraatse Boys. De DOSKO Dames spelen op de slotdag in toernooivorm.

  In de finale verslaat DOSKO 1 (zon) Halsteren 1 (zon) met 3-1 wint het toernooi. DOSKO 2 ontvangt de sportiviteitsprijs.

  De bekercompetitie start in september en DOSKO 1 (zon) is ingedeeld bij Cluzona en evenals vorig seizoen, bij Kloetinge en SSV’65. DOSKO 1 doorstaat de poulefase niet en kan zich volledig op de competitie focussen.

  Op 21 september is in samenwerking met de Supportersclub de kennismakingsavond met de nieuwe selectie 1 en 2.
  Er komt ook een nieuw team en wel de DOSKO vrouwen 30+.

  In oktober wordt de Ledspecialist sponsor van DOSKO 2 (zon) en stopt DOSKO met het inzamelen van oud papier omdat er te vaak andere zaken in de container gedumpt werden dan oud papier.
  Op 19 oktober vindt wederom de jaarlijks terugkerende mosselavond plaats onder gedreven leiding van Frans Nuijtemans. Ook deze keer weer een gezellige avond met super mosselen.

  De Algemene Ledenvergadering vindt op 20 november 2018 plaats.

  De hoogtepunten:

  • Na 9 jaar penningmeester geweest te zijn stopt Lianne Musters en wordt opgevolgd door Dennis Nuijten.
   Het bestuur
   , bestaat nu uit Gaby Niemantsverdriet (voorzitter), Dennis Nuijten (penningmeester), Jack Reijnders (secretaris) en Ruud Brugmans (Commissaris Senioren) en Kevin Langenberg (Jeugdvoorzitter).
   Gaby kondigt aan dat dit zijn laatste seizoen als voorzitter wordt.
  • Huldigingen
   25 jaar lid: Martijn Boschman
   40 jaar lid: Ton Wijnans, Jan Treep, Jan Wyers en Charles Weijts
   50 jaar lid: Jan Dons en Jef Daverveldt
   Vanwege haar vele en goede verdiensten in de afgelopen jaren wordt Lianne Musters onder luid applaus benoemd tot Lid van Verdienste.

  In december 2018 wordt weer de gezellige, traditionele, Kerstbingo gehouden. De activiteitencommissie had weer voor veel, heel veel, prijzen gezorgd.

  De nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2019 wordt druk bezocht en het is weer als vanouds een gezellige middag.

  Mart van Bree en DOSKO hebben overeenstemming dat Mart ook in het seizoen 2019 – 2020 de hoofdtrainer wordt en Ronald Adams de trainer van DOSKO 2 (zon).

  Op vrijdag 01 maart 2019 bestaat sv DOSKO 111 jaar. De oudste voetbalclub van West-Brabant en ver daarbuiten. Om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan is er de voorgaande avond na de training Happy Hour(s) voor alle leden, supporters en sympathisanten.
  Voorafgaande aan de wedstrijd DOSKO 1 – Olympia 1 wordt op 17 maart 2019 Nicky Nuijtemans gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd in DOSKO 1. De huldiging heeft klaarblijkelijk veel indruk gemaakt, want DOSKO verloor met 1-3.
  Eind maart stelt de beoogd nieuwe voorzitter van sv DOSKO zich via de website voor, Hans Keij.

  In april volbrengt Ronald Adams zijn opdracht, DOSKO 2 wordt glansrijk kampioen en promoveert naar de reserve tweede klasse. Ook DOSKO VE2 wordt kampioen.

  De voorzitter, Gaby Niemantsverdriet, ontvang een Koninklijke onderscheiding en wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  In de eerste seizoenshelft deed DOSKO 1 mee voor een toprangschikking en na de winterstop verloor het 10 wedstrijden op rij en was het degradatiespook in zicht. Gelukkig kon DOSKO 1 zich handhaven en speelt het komend seizoen ook weer in de eerste klasse.

  Na Toon Jochems (2015), Kevin Jurgens (2016), Nick Lodiers (2017), Rob Dietvorst (2018), wordt Rob Dietvorst wederom door de supporters tot  Speler van het Jaar gekozen.

  Tot slot wordt op 23 juni na het herdenkingstoernooi aan Harry Salters, het Dosko Homecoming Tournament, georganiseerd door Ritchie Salters, Mark Rens, Frans Schipper en Jac Hendrickx,  de supergezellige sluitingsdag gevierd.

   

  Jack Reijnders

  Secretaris sv DOSKO