• Dosko verrast koploper door:Fons Vleghels

  25 feb 2018
 • Om uiteenlopende redenen ontbraken vanmiddag (25-02-18) Toon Jochems, Nikai Derwort, Max Geers, Marvin Bedaf en Brian Kruf in de basis opstelling bij Dosko. Thanie Martina nam de links back plaats voor zijn rekening waardoor Ramon Krijnen zijn backplaats op links verruilde voor de rechterkant. De voorhoede werd gevormd door Jibbe Schouwenaars op rechts, Stefano Maxwell in de spits en Rob Dietvorst op links.
  Vanaf acquit werd door de volledige Dosko ploeg vol gas gegeven. Voor elke meter werd fel gevochten waardoor bij vrijwel elk duel om de bal een Dosko speler als winnaar uit de strijd naar voren kwam. Vanaf links stoomde Thanie Martina keer op keer mee naar voren en leverde de ene na de andere bruikbare voorzet na de andere af. Vanaf rechts volgde Ramon Krijnen zijn voorbeeld. Vanaf de zijlijn maakte scepsis al gauw plaats voor het nodige enthousiasme onder de supporters.
  Was het dan niet de koploper die vanmiddag te gast was? Zeker wel, alleen was daar vanmiddag weinig van te merken want het was Dosko dat vanaf de start het initiatief naar zich toe trok om dat vervolgens het eerste half uur niet meer uit handen te geven. Toen stond de stand intussen al geruime tijd op 2-0 door twee doelpunten van Rob Dietvorst. De eerste in de vierde minuut met de kop gescoord na een voorzet van Ramon Krijnen vanaf rechts en de tweede in de veertiende minuut door een lage schuiver uit een voorzet van Jorn Hopmans. Daarna werd enigszins gas terug genomen waardoor HVCH meer in balbezit kwam, overigens zonder gevaarlijk te worden.
  In de tweede helft leek het er aanvankelijk op dat de rollen zouden worden omgekeerd. Een veel feller HVCH ging op jacht naar de aansluitingstreffer en Dosko moest noodgedwongen terug om zich voorlopig te beperken tot het spelen van de lange bal. Met de snelle Stefano Maxwell op rechts leverde dat in de 60e minuut wel een derde treffer op na een pass van Rob Dietvorst die vanmiddag opnieuw een cruciale rol speelde. Helemaal vrijuit ging HVC keeper Brian Vialle niet. De houdbare bal verdween onder zijn lichaam tergend langzaam over de doellijn waarmee het verzet van zijn ploeg gebroken was.
  Dosko nam het initiatief geleidelijk aan weer over en had in de score verder kunnen uitlopen als Rob Dietvorst en de ingevallen Marvin Bedaf hun vizier scherper hadden ingesteld. Een zeer verdiende overwinning derhalve, zeker afgemeten naar het aantal mogelijkheden dat zich voordeed. Een overwinning ook die de Dosko ploeg het nodige vertrouwen moet geven voor de toekomst, temeer omdat opnieuw een ploeg uit de top van de ranglijst met een nederlaag naar huis 02-18werd gestuurd.