• Aan de wedstrijd van vanmiddag ging een stukje geschiedenis vooraf. Het lijkt inmiddels al weer lang geleden dat Dosko op 8 maart l.l. (de laatste wedstrijd voor het uitbreken van de pandemie) de tweede periode-titel veilig stelde met een klinkende 5-2 overwinning tegen, inderdaad Spartaan ’20. Een overwinning welke toen werd behaald met uitstekend voetbal met name in de tweede helft. In de huidige voetballerij biedt een dergelijk gegeven geen enkele garantie voor de toekomst. Immers, een half jaar later kan het zo maar zijn dat er een ververste selectie op het veld staat of mogelijk een nieuwe trainer met nieuwe ideeën aan het roer. Bij Dosko slechts één nieuwe naam in de basis t.o.v. vorig seizoen. Op het middenveld verving Tito Kiala de sinds kort van een langdurig blessure herstelde Marouan Moukouh (de topscorer van afgelopen seizoen).

Kennelijk was de goede voorbereiding van Dosko (o.a. groepswinst in de voorronde van de beker) bij de voetballiefhebbers niet onopgemerkt gebleven want zij waren in redelijk grote getale op de wedstrijd afgekomen. Een wedstrijd waarin Dosko van meet af aan liet zien welke ambities de ploeg voor dit seizoen heeft. De thuisploeg koos vanaf de aftrap vol voor de aanval waardoor Spartaan ’20 gedwongen werd de verdedigende stellingen in te nemen.

Reeds in de vijfde minuut opende Dosko de score. Rob Dietvorst (van wiens voet vanmiddag veel splijtende passes vertrokken) bracht vanaf rechts de bal hoog voor het doel waarmee Brian Kruf (ouderwets) hoog opspringend wel raad wist. Met een rake kopbal in de rechter bovenhoek liet hij keeper Yordi Godijn kansloos. Een geweldige ruggensteun uiteraard zo vroeg in de wedstrijd en de opmaat voor nog meer. Dat meer kwam er 10 minuten later toen er opnieuw een splijtende pass van de voet van Rob Dietvorst richting rechtervleugel vertrok. Uit de daarop volgende voorzet scoorde de ingelopen Marvin Bedaf de 2-0. Niet onvermeld mag blijven dat keeper William Koelewijn even daarvoor verantwoordelijk was voor het uitblijven van de gelijkmaker door uitstekend ingrijpen op een inzet van een doorgebroken Spartaan spits. Het enige gevaarlijke wapenfeit van Spartaan’20 in de eerste helft overigens maar wel op een cruciaal moment!

Dosko bleef doorgaan met goed voetballen en nam pas gas terug toen in de 23e minuut de 3-0 op het scorebord stond. Uit een via het middenveld opgezette aanval bereikte de bal via korte combinaties uiteindelijk Nick Nuytemans die van dichtbij afrondde. Dankbaar applaus klonk vanaf de zijlijn en tribune en ruim binnen het eerste half uur stond de stand 3-0 op het scorebord. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd min of meer want Dosko geloofde het verder wel. Het was vanmiddag drukkend warm en dat nodigde alleen maar uit om het verder een tandje lager te doen.  De echte noodzaak om de mouwen op te blijven stropen was er niet meer waardoor het sprankelende uit het Dosko spel verdween.

In de tweede helft was Spartaan’20 de bovenliggende partij zonder overigens al te gevaarlijk te worden. De Dosko achterhoede stond als een huis en wankelde slechts één keer toen in de 78e minuut Spartaan’20 wist tegen te scoren nadat keeper Koelewijn (een van de Dosko uitblinkers vanmiddag) in eerste instantie nog voor redding had gezorgd. Even kwam het verfijnde in de Dosko ploeg terug toen een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd Marouan Moukouh werd ingebracht.

Resumerend: een meer dan verdiende Dosko overwinning met als cijfers een negen in de eerste- een mager zesje in de tweede helft. Volgende week een streekderby met de uitwedstrijd tegen Unitas’30.