• Beste voetbalvrienden en sponsors van Dosko,

In verband met mijn vakantie deze keer een verslag opgetekend uit een telefonisch verslag dat ik zojuist ontving van een ooggetuige. Hem had ik afgelopen week gevraagd de taak van correspondent op zich te nemen.
    Om dezelfde reden werd mijn plaats in de speakerscorner overgenomen door Cees Friens. Volgens diezelfde ooggetuige heeft Cees met zijn deskundig (enigszins op z'n Bergs) commentaar er serieus naar gesolliciteerd om de speaker-stoel vast over te nemen. De toekomst gaat dit leren.
    Dosko-s.c. 't Zand

Niet alleen voor de moraal maar ook aan de stand verplicht, was Dosko hard toe aan een overwinning. Die overwinning kwam er ook en meteen zelfs een klinkende met de cijfers 6-1.
    Al moet gezegd dat de voortekenen nou niet bepaald rooskleurig waren. Niet alleen omdat er min of meer naargeestige sfeer op Meilust heerste vanwege het druilerige weer maar vooral ook omdat Toon Jochems zich in de warming up zodanig blesseerde dat hij zijn plaats moest afstaan aan Nathaniel Martina die zich overigens een betrouwbare vervanger toonde.
    Al snel hadden de sombere vooruitzichten onder de supporters plaats gemaakt voor het nodige optimisme want vanaf de aftrap viel er volop te genieten. Reeds in de tweede minuut had Dosko zomaar op een 1-0 voorsprong kunnen staan, helaas miste Brian Kruf deze uitstekende mogelijkheid. Nauwelijks twee minuten later verdween een vrije trap Nikai Derwort in het doel waardoor alsnog de 1-0 op het scorebord stond.
    De supporters gingen er eens goed voor zitten toen amper drie minuten later Marvin Bedaf vanaf 25 meter de bal in de rechter benedenhoek plaatste. De euforie werd echter drie minuten later enigszins getemperd toen Michel Boelen namens sc 't Zand een vrije trap vanaf de rand 16 meter binnen schoot. Stand 2-1 en nauwelijks tien minuten gespeeld.
    Dosko bleef de boven liggende partij en wist het overwicht voor rust met nog een doelpunt halverwege de eerste helft te bekronen. Bart Dietvorst kopte een corner van rechts tegen de touwen. Ruststand 3-1.
    Binnen een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd min of meer beslist. In de 58e minuut bracht Brian Kruf de keeper van 't Zand bij het uitverdedigen dermate in de problemen dat hij de 4-1 kon aantekenen.
    Ook het slot-accoord was voor Dosko. In de laatste vijf minuten werd de score door Marvin Bedaf (goed lopende aanval uitstekend afgerond) en Max Geers (uitstekend schot uit een prima voorzet vanaf links)  opgevoerd tot 6-1.
    Zes doelpunten, gescoord door vijf verschillende spelers.Goed voor de moraal en dat zal nodig zijn want volgende week wacht koploper Deso.